Tillbaka till verkligheten!


Denna semestern har jag varit sjuk endel vilket har påverkat min träning men tydligen inte mitt sockerbegär. Jag har på riktigt ätit godis eller glass VARJE dag under semestern. Nej jag mådde inte dåligt över det då men ja, jag mår lite dåligt över det nu då jag märker att jag gått upp i vikt. När jag kunnat träna har jag tränat, jag har också försökt hålla mina 10.000 steg om dagen och det har jag gjort med god marginal! 

Maten jag ätit har också varit övervägande bra mat. Visst har det blivit endel köpmat och sådant men jag har försökt ta hänsyn till kaloriinnehåll de flesta gångerna. Så mat och träning sitter, men det är sockret.  Min eviga nemesis som jag antagligen aldrig kommer att stå på god fot med. Mitt största arbete just nu är att bli kvitt det där ständigt pockande sockerbegäret. 


(null)


Hade tänkt börja med min sockerdetox i måndags men vi hade femårskalas för T i helgen och det blev massvis med tårta kvar och eftersom vi inte vill slänga mat har vi nu plikttroget hela familjen ätit tårta i tre dagar. Igår var det fortfarande tårta kvar men då slängde jag den. Det måste få ett slut, så inget socker på vardagar frånochmed nu!


Det som är bra är att jag aldrig ätit godis/kakor på jobbet, här har jag alltid hållit mig till fredagsfikan, men aldrig annars. Därför är det inget ställe jag förknippar med socker, vilket gör det enklare att vara på jobbet för då har jag inget sockersug. Det absolut värsta stunden är när jag kommer hem från jobbet, då är suget som störst. Fastän jag precis ätit mellanmål på jobbet blir jag enormt sockersugen så fort jag tagit ett steg innanför dörren.

Konstigt det där med hur man kopplar vissa ställen psykologiskt till godsaker.

 

Vad gör jag då nu när jag har det svårt med att återgå till dom kostrutiner jag vet jag mår bra av?

  1. Jag har börjat föra matdagbok och tänker att någon annan ska få se den. Det är en av mina stora rädslor, att någon annan ska få reda på vad och hur mycket jag äter. Därför för jag dagbok över min kost och tänker att jag ska skicka den för granskning till någon. Det bästa är ju självklart om man verkligen har någon man kan skicka den till som man vill visa sig duktig inför (alltså inte mamma eller syster utan någon utomstående)
  2. Ta till mig Olga Rönnbergs tips om när begäret sätter in med full kraft, vänta 5 minuter och rannsaka sig själv varför man vill äta godis/kakan/tårtan/glassen just nu. Oftast får jag mina hetsbegär när jag är stressad eller mår dåligt över någonting. Att stanna upp och tänka efter.
  3. Hålla mig till min träning och gå promenader, det får mig att vilja hålla mig ifrån sockret.

 

Jag vet att jag klarar detta, jag har haft en fantastisk semester där jag inte alltid har tänkt på vad jag äter eller hur mycket. Jag vet att det inte är någon idé att gräma sig över det, nu får jag stå för konsekvenserna och börja om. Det är i alla fall minst 5 kg som ska bort, det borde jag klara på den tid som det tog att gå upp dem, om inte ännu kortare!

(null)


 

xxx

kost rutiner viktnedgång
0 kommentarer